Homepage
Bestuur
Gastenboek
2016
Programma
Wie doet mee?
dag1
dag2
dag3
2015
2014
2013
2012
2011

SOK pagina voor 2016. Dit jaar is het thema Jungle Expeditie Oaffere.

SOK Huttenbouw 2016 : Jungle Expeditie Oaffere.

Woensdag 17-aug start de 13e huttenbouw op het inmiddels bekende terrein aan de schriksestraat. Iedereen die zich al heeft ingeschreven kan zich melden in de tent om 10:00 waarbij na een spannende introductie tevens de betalingen gedaan kunnen worden. De kosten bedragen net als voorgaande jaren €10,- voor alle 3 de dagen (mits vooringeschreven, inschrijving tijdens huttenbouwdagen kost €12,50) of €4,50 per dag.

Woensdag: tijd 10:00-16:00
Om 10:00 opent SOK haar terrein voor de huttenbouw. Eerst wordt er een spannende introductie gehouden en na dat moment kunnen de deelnemers het terrein op en betalen. Voor diegene die zich nog niet hebben ingeschreven kan dat ook nog op deze dag op het terrein zelf.

Na de inschrijving verzamelt iedereen zich in de grote tent. Hier krijgt iedereen te horen wat er die dag op het programma staat.

Het thema is Jungle Expeditie Oaffere en dus gaan we aan de slag met alles wat we in een jungle kunnen tegenkomen, van het bouwen van een nederzetting tot alles wat we nodig kunnen hebben bij een expeditie in een jungle! Je kunt zoals gewoonlijk je fantasie de vrije loop laten, want alles wat je je kunt voorstellen is te maken. Zolang het maar met het thema te maken heeft.
De eerste dag staat helemaal in het teken van bouwen. Natuurlijk hebben we die eerste dag zoveel mogelijk papa's en grote zonen nodig. Natuurlijk zijn mama's ook welkom. Voor eten wordt gezorg, dus dat hoeft niet meegenomen te worden, net als drinken. Aan het eind van de dag verzameld iedereen zich weer in de grote tent om samen de dag af te sluiten.

Donderdag: tijd 10:00-16:00
De dag start weer met een samenkomst van iedereen in de tent. Ook hier krijg je weer te horen wat er deze dag precies gedaan gaat worden.

's Morgens kan jullie nederzetting aangekleed worden, maar er mag ook nog gewoon gebouwd worden. De laatste puntjes kun je nu nog bijwerken.
Dan is het tijd om het bouwwerk nog een kleurtje te geven, zodat er vervolgens gegeten kan worden.
Halverwege de middag worden er groepen gemaakt. Voor de jongere kinderen is er een spel/behendigheid/spoorzoek activiteit bedacht waar we ook wat ouders bij kunnen gebruiken. De oudere kinderen gaan het terrein af voor een uitdagende jungle activiteit en ook hier zijn enkele ouders welkom als begeleiding.
De spellen en aktiviteiten houden we nog even als een verassing. Ook deze dag eindigt gezamenlijk in de tent om 16:00.

Vrijdag: tijd 14:00-20:00
's Morgens kun je lekker uitslapen en je klaar maken voor de laatste dag. Om 14:00 start de huttenbouw zoals iedere dag weer in de tent. Vandaag staat helemaal in teken van plezier. De afsluiting gaan we zelf bedenken tijdens de 3 huttenbouwdagen en zullen allemaal in het thema zijn. Gedurende de middag zullen alle kinderen wederom deelnemen aan een paar leuke aktiviteiten. De ouderen gaan deze middag het terrein af voor het beroemde bosspel (voorinschrijving is nodig via het formulier zodat er een goede rij-planning gemaakt kan worden).

Ook dit jaar zal er weer voor frietjes gezorgd worden zodat iedereen kan bijkomen van alle werkzaamheden. Na de frietjes en een beetje uitbuiken zullen rond 17:00 de voorbereidingen voor de feestelijkheden beginnen. Vanaf 18:00 zijn ook de ouders en opa's en oma's welkom op het terrein om gezamelijk een leuke bonte avond en afsluiting van de huttenbouw 2016 mee te maken. Rond 20:00 eindigt de huttenbouw dan, waarna iedereen (alleen onder ouderljk toezicht) nog wat kan nafeesten. Tegen 22:30 zal er langzaam een einde komen aan een hopelijk mooie week.
Enkele huishoudelijke zaken
Het is natuurlijk een huttenbouw. Dat betekent dat je zeker niet moet vergeten mee te nemen:
- een hamer
- een tang of breekijzer
- stevige schoenen
- een bidon
- goede zin

Op het terrein bevindt zich een snoepwinkeltje en een terras. Dus ouders zijn ook welkom om te komen helpen of lekker te genieten van een kop koffie, thee of een andere versnapering. Vergeet uw kind dus ook niet wat mee te geven om af en toe een lekker snoepje te kunnen kopen. Voor het eten en drinken is gezorgd, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Heeft uw kind een speciaal dieet nodig laat het dan even weten door te mailen naar bestuur@sokafferden.nl

Bestuur SOK