Homepage
Bestuur
Gastenboek
2013
Programma
Wie deed mee?
dag1
dag2
dag3
opafbouw
2012
2011
2010
2009

SOK pagina voor 2013. Dit jaar is het thema Ridders en Jonkvrouwen.

SOK Huttenbouw 2013 : Ridders en Jonkvrouwen.

Woensdag 31-juli start de 10e huttenbouw op het inmiddels bekende terrein aan de schriksestraat. Bij de inschrijving zal iedere deelnemer een bewijs van inschrijving krijgen met zijn of haar naam erop. Ook kan er dan meteen betaald worden. De kosten bedragen net als vorrgaande jaren €10,- voor alle 3 de dagen (mits vooringeschreven, inschrijving tijdens huttenbouwdagen kost €12,50) of €4,50 per dag.

Woensdag: tijd 10:00-16:00
Om 10:00 opent SOK haar terrein voor de huttenbouw. Vanaf dat moment kunnen de deelnemers betalen en hun bewijs van inschrijving ontvangen. Voor diegene die zich nog niet hebben ingeschreven kan dat ook nog op deze dag op het terrein zelf.

Na de inschrijving verzameld iedereen zich in de grote tent. Hier krijgt iedereen te horen wat er die dag op het programma staat.

Het thema is Ridders en Jonkvrouwen en wat we daarom gaan doen is het nabouwen van een echt middeleeuws dorp met alles wat erbij hoort! Je kunt zoals gewoonlijk je fantasie de vrije loop laten, want alles wat je je kunt voorstellen is te maken. Zolang het maar met het thema te maken heeft.
De eerste dag staat helemaal in het teken van bouwen. Natuurlijk hebben we die eerste dag zoveel mogelijk papa's en grote zonen nodig. Natuurlijk zijn mama's ook welkom. Aan het eind van de dag verzameld iedereen zich weer in de grote tent om samen de dag af te sluiten.

Donderdag: tijd 10:00-16:00 en 18:30-21:00
De dag start weer met een samenkomst van iedereen in de tent. Ook hier krijg je weer te horen wat deze dag precies gedaan gaat worden.

's Morgens (als het weer het toelaat) kan jullie hut aangekleed worden, maar er mag ook nog gewoon gebouwd worden. De laatste puntjes kunnen bijgewerkt worden en tegen de middag kan een kleurtje gegeven worden aan alle gebouwen. Tegen het einde van de middag worden er twee groepen gemaakt. Voor de jongere kinderen staan er spellen en andere leuke aktiviteiten op het programma. Voor de oudere kinderen is er iets anders bedacht, maar deze middag blijven jullie op het terrein zelf.
De spellen en aktiviteiten houden we nog even als een verassing. Ook deze dag eindigt gezamenlijk in de tent om 16:00.

Rond 18:30 's avonds is het tijd voor het avondprogramma. Net zoals voorgaande jaren is het de bedoeling dat we met zijn allen het bos ingaan om het smokkelspel te spelen. Na afloop is er dan nog de mogelijkheid wat in de tent op het huttenbouwterrein wat te drinken en te snoepen.

Vrijdag: tijd 14:00-20:00
's Morgens kun je lekker uitslapen en je klaar maken voor de laatste dag. Om 14:00 start de huttenbouw zoals iedere dag weer in de tent. Vandaag staat helemaal in teken van plezier. De afsluiting gaan we zelf bedenken tijdens de 3 huttenbouwdagen en zullen allemaal in het thema zijn. Gedurende de middag zullen alle kinderen wederom deelnemen aan een paar leuke aktiviteiten. Voor de ouderen is het raadzaam schone/droge kleren mee te nemen. Voor wie dit geldt zal de tweede dag duidelijk gemaakt worden.

Ook dit jaar zal er weer voor frietjes gezorgd worden zodat iedereen kan bijkomen van alle werkzaamheden. Na de frietjes en een beetje uitbuiken zullen rond 17:00 de voorbereidingen voor de feestelijkheden beginnen. Vanaf 18:00 zijn ook de ouders en opa's en oma's welkom op het terrein om gezamelijk een leuke bonte avond afsluiting van de huttenbouw 2013 mee te maken. Rond 20:00 eindigt de huttenbouw dan, waarna iedereen (alleen onder ouderljk toezicht) nog wat kan nafeesten. Tegen 22:30 zal er langzaam een einde komen aan een hopelijk mooie week.
Enkele huishoudelijke zaken
Het is natuurlijk een huttenbouw. Dat betekend dat je zeker niet moet vergeten mee te nemen:
- een hamer
- een tang of breekijzer
- stevige schoenen
- een bidon
- goede zin

Op het terrein bevindt zich een snoepwinkeltje en een terras. Dus ouders zijn ook welkom om te komen helpen of lekker te genieten van een kop koffie, thee of een andere versnapering. Vergeet uw kind dus ook niet wat mee te geven om af en toe een lekker snoepje te kunnen kopen. Voor het eten en drinken is gezorgd, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Heeft uw kind een speciaal dieet nodig laat het dan even weten door te mailen naar bestuur@sokafferden.nl

Bestuur SOK