Homepage
Bestuur
Gastenboek
2014
Programma
Wie doet mee?
2013
2012
2011
2010

SOK pagina voor 2014. Dit jaar is het thema Leger Basis Oaffere.

SOK Huttenbouw 2014 : Leger Basis Oaffere.

Woensdag 13-aug start de 11e huttenbouw op het inmiddels bekende terrein aan de schriksestraat. Iedereen die zich al heeft ingeschreven kan zich melden in de tent om 10:00 waarbij tevens de betalingen gedaan kunnen worden. De kosten bedragen net als voorgaande jaren €10,- voor alle 3 de dagen (mits vooringeschreven, inschrijving tijdens huttenbouwdagen kost €12,50) of €4,50 per dag.

Woensdag: tijd 10:00-16:00
Om 10:00 opent SOK haar terrein voor de huttenbouw. Vanaf dat moment kunnen de deelnemers het terrein op en betalen. Voor diegene die zich nog niet hebben ingeschreven kan dat ook nog op deze dag op het terrein zelf.

Na de inschrijving verzameld iedereen zich in de grote tent. Hier krijgt iedereen te horen wat er die dag op het programma staat.

Het thema is Leger Basis Oaffere en wat we daarom gaan doen is het bouwen van een echt millitair kampement alles wat erbij hoort! Je kunt zoals gewoonlijk je fantasie de vrije loop laten, want alles wat je je kunt voorstellen is te maken. Zolang het maar met het thema te maken heeft.
De eerste dag staat helemaal in het teken van bouwen. Natuurlijk hebben we die eerste dag zoveel mogelijk papa's en grote zonen nodig. Natuurlijk zijn mama's ook welkom. Voor eten wordt gezorg, dus dat hoeft niet meegenomen te worden, net als drinken. Aan het eind van de dag verzameld iedereen zich weer in de grote tent om samen de dag af te sluiten.

Donderdag: tijd 10:00-16:00
De dag start weer met een samenkomst van iedereen in de tent. Ook hier krijg je weer te horen wat deze dag precies gedaan gaat worden.

's Morgens kan jullie hut aangekleed worden, maar er mag ook nog gewoon gebouwd worden. De laatste puntjes kun je nu nog bijwerken.
Dan is het tijd om het bouwwerk nog een kleurtje te geven, zodat er vervolgens gegeten kan worden.
Halverwege de middag worden er groepen gemaakt. Voor de jongere kinderen staan er spellen en andere knutsel aktiviteiten op het programma. Voor de oudere kinderen is er iets uitdagenders bedacht, maar deze middag blijven jullie op het terrein zelf.
De spellen en aktiviteiten houden we nog even als een verassing. Ook deze dag eindigt gezamenlijk in de tent om 16:00.

Vrijdag: tijd 14:00-20:00
's Morgens kun je lekker uitslapen en je klaar maken voor de laatste dag. Om 14:00 start de huttenbouw zoals iedere dag weer in de tent. Vandaag staat helemaal in teken van plezier. De afsluiting gaan we zelf bedenken tijdens de 3 huttenbouwdagen en zullen allemaal in het thema zijn. Gedurende de middag zullen alle kinderen wederom deelnemen aan een paar leuke aktiviteiten. De ouderen gaan deze middag het terrein af voor het beroemde bosspel. Voor wie dit geldt zal de tweede dag duidelijk gemaakt worden.

Ook dit jaar zal er weer voor frietjes gezorgd worden zodat iedereen kan bijkomen van alle werkzaamheden. Na de frietjes en een beetje uitbuiken zullen rond 17:00 de voorbereidingen voor de feestelijkheden beginnen. Vanaf 18:00 zijn ook de ouders en opa's en oma's welkom op het terrein om gezamelijk een leuke bonte avond afsluiting van de huttenbouw 2014 mee te maken. Rond 20:00 eindigt de huttenbouw dan, waarna iedereen (alleen onder ouderljk toezicht) nog wat kan nafeesten. Tegen 22:30 zal er langzaam een einde komen aan een hopelijk mooie week.
Enkele huishoudelijke zaken
Het is natuurlijk een huttenbouw. Dat betekend dat je zeker niet moet vergeten mee te nemen:
- een hamer
- een tang of breekijzer
- stevige schoenen
- een bidon
- goede zin

Op het terrein bevindt zich een snoepwinkeltje en een terras. Dus ouders zijn ook welkom om te komen helpen of lekker te genieten van een kop koffie, thee of een andere versnapering. Vergeet uw kind dus ook niet wat mee te geven om af en toe een lekker snoepje te kunnen kopen. Voor het eten en drinken is gezorgd, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Heeft uw kind een speciaal dieet nodig laat het dan even weten door te mailen naar bestuur@sokafferden.nl

Bestuur SOK