2018 Circus

Thema informatie 2018

8 Augustus streek het wereldberoemde Circus SOK neer in Afferden om een grandioze voorstelling te geven. Helaas liep het allemaal net wat anders, want bij aankomst waren alle dieren weg, de artiesten waren hopeloos en van een circus was geen sprake.

Hoog tijd om de hulp in te roepen van de lokale bevolking. En na een oproep om hulp kwamen er 61 deelnemers, 25 jeugdcrew en talloze ouders helpen om het grote circus weer op te bouwen.

Op de eerste dag ging iedereen druk in de weer om de verblijven weer op te bouwen zodat de dieren en artiesten weer onderdak hadden. Er werk druk op los getimmerd en het resultaat aan het eind van die dag mocht er zijn. 

De tweede dag begon met het inrichten en schilderen van deze verblijven. Halverwege de dag moest er even geschuild worden in de grote circustent wegens een flinke bui, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de pauze maakte iedereen zich klaar voor de grote oefenmiddag. Allerlei spellen/aktiviteiten waren klaargezet toen de weergoden besloten deze middag ietwat te verpesten door een enorm hevige onweersbui naar het circusterrein te sturen.

Als organisatie besloten we de circustent te evacueren en met zijn allen naar de Meent te gaan waar we voortreffelijk zijn opgevangen. Hier werd besloten de dag te beeindigen en de ouders hiervan te verwittigen. Hopelijk had dit geen gevolgen voor de grote voorstelling van dag 3.

De laatste dag, dag 3, stond geheel in het teken van de grote voorstelling voor de ouders, opa’s en oma’s en iedereen die kwam kijken. De ouderen gingen nog naar het bos om aan hun conditie te werken door het ‘beroemde’ bosspel te spelen, terwijl de jongeren op het terrein met allerlei circus spullen aan hun trucjes en kunsten gingen werken.

Nadat de maagjes gevuld waren met heerlijke frietjes, kwam er hulp van een echte circusartiest die verschillende uren alle deelnemers heeft geholpen om hun vaardigheden te verbeteren. De dag eindigde met een prachtige show, opgevoerd door alle deelnemers samen met de circusartiest.

De drie dagen huttenbouw werden uiteindelijk afgesloten met een leuk feestje waarbij iedereen hopenlijk kan terugkijken of een fantastische week. Wij als SOK in ieder geval wel.

Bedankt voor jullie deelname en inzet !