2019 Romeinen

Thema informatie 2019

Victor en de Romeinen zijn in Afferden aan beland na een lange tocht. Zoeken naar een mooie plaats om hun nederzetting te bouwen zijn ze uiteindelijk op het bekende huttenbouw terrein neergestreken.

Nadat de Keizer en Keizerin op hun strijdwagen het terrein opkwamen en het probleem van een niet aanwezige nederzetting constateerden, was er toch sprake van een probleem. De keizerin kon het al helemaal niet waarderen dat zelfs een badhuis niet aanwezig is.
Gelukkig hadden we genoeg helpende handen om snel een nederzetting op te zetten. 
Keizerin Secretia hoefde zich geen zorgen te maken, er bleken uiteindelijk genoeg badhuizen om iedere dag een andere te kiezen.
Dat werken maakte natuurlijk erg hongerig, maar gelukkig kwam er voor de lunch een poffertjeskraam, om al die monden te voeden!

De tweede dag, wat een dag! De nederzetting is voorzien van een prachtige laag verf. Toen dat klaar was, moesten onze gladiatoren, toch echt getraind worden! Met de jongste club hebben we een trainingstocht door het dorp gedaan, de oudere kinderen zijn op verkenning gegaan langs de uiterwaarden om de positie van onze Germaanse vijand te vinden. 
Mochten de Germanen aanvallen, dan zijn we goed voorbereid!

Dag 3, de laatste gladiatoren training! De bovenbouw heeft getraind om de Germanen te verslaan door te apenkooien. Tevens is er vandaag een heus Aquaduct getest, maar het water schuimde wel heel erg…
Na het diner werd helaas duidelijk dat we spionnen in ons midden hadden, gelukkig is de keizer vergevingsgezind en mochten ze toch blijven, nadat ze een bekogeling met waterballonnen hadden gehad. 
Ook kregen we bericht dat de Germanen zich hebben overgeven, dus een overwinningsfeest met verschillende optredens voor de keizer was nodig!
Daarmee kwam er helaas ook weer een eind aan de huttenbouw van 2019!

Voor een korte samenvatting is er dankzij Faassen Visuals een leuk filmpje gemaakt.

Kinderen, sponsoren en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar!